GINKA Buffalo - Santoku 165 mm
Ocel Ginsan - díky vysokému obsahu chromu (Cr) odolává velmi dobře korozi.
Kategorie: | GINKA Buffalo |
---|---|
Délka čepele: | 165 mm |
Santoku - znamená v japonštině doslova "tři cnosti". Jedná se o univerzální kuchyňský nůž vhodný pro krájení, sekání a drcení. Širší a zaoblený tvar čepele je vhodný nejen pro krájení zeleniny, ale i masa a ryb.
Víceúčelový japonský kuchyňský nůž, většinou vhodný pro použití v domácí kuchyni. Nože Santoku jsou nejběžněji používané nože v japonských domácích kuchyních a v posledních letech dobyly i zbytek světa. Toto Santoku od kovárny Hokiyama poslouží všem, kteří hledají menší a všestranný nůž s trochu větším důrazem na přípravu zeleniny. Nůž se bude vynikat při nejrůznějším sekání a krájení na prkénku, ale na opravdu větší kusy masa mu bude chybět potřebná délka čepele.
POVRCHOVÁ ÚPRAVA ČEPELE A LAMINACE:
Na horní části čepele zůstaly neleštěné, krásné a jedinečné promáčkliny po kladivu. Ve spodní části čepele můžeme vidět velmi výraznou, zakřivenou linii, která prochází po celé délce čepele. Toto je linie mezi jádrem a dvěma měkčími vnějšími vrstvami oceli, které slouží jako dodatečná ochrana jádrové oceli. Takový sendvič z tvrdší jádrové oceli a měkčích vnějších ocelí se nazývá san-mai. Většina dnešních japonských nožů se vyrábí právě tímto způsobem.
OCEL:
Srdce tohoto santoku je vyrobeno z Hitachi Silver III oceli, nazývané také Ginsan steel nebo Ginsanko, která byla kalena na přibližně 63 HRC. Ocel Ginsan díky vysokému obsahu chromu (Cr) odolává velmi dobře korozi.
RUKOJEŤ:
Na tento krásný nůž byla nasazena tradiční japonská (Wa) dřevěná rukojeť. Dle tradice je rukojeť ve tvaru osmiúhelníku z magnóliového dřeva. Padne do rukou levákům i pravákům. Rukojeť je zakončena objímkou z buvolího rohu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.