BOKUSUI Wave - Santoku 165 mm
Nerezová ocel Aichi AUS-10 - díky vysokému obsahu chromu (Cr) ocel AUS-10 odolává velmi dobře korozi.
Kategorie: | BOKUSUI Wave |
---|
Santoku - znamená v japonštině doslova "tři cnosti". Jedná se o univerzální kuchyňský nůž vhodný pro krájení, sekání a drcení. Širší a zaoblený tvar čepele je vhodný nejen pro krájení zeleniny, ale i masa a ryb.
Santoku z damaškové oceli AUS-10 v délce čepele 165 mm (6,5") je víceúčelový japonský kuchyňský nůž, většinou vhodný pro použití v domácí kuchyni.
TVAR ČEPELE:
Nůž Santoku je všestranný kuchyňský nůž, který vynikne při sekání a řezání na kuchyňském prkénku. Slovo santoku znamená v japonštině „nůž tří ctností“. Slovo san je číslo tři, což znamená, že jej lze použít k přípravě zeleniny, ryb a masa.
OCEL:
Srdce tohoto santoku je vyrobeno z nerezové oceli AUS-10 společnosti Aichi, která byla kalena na přibližně 62 HRC. Díky vysokému obsahu chromu (Cr) ocel AUS-10 velmi dobře odolává korozi.
POVRCHOVÁ ÚPRAVA ČEPELE:
Velmi výrazný 33vrstvý damaškový vzor obohacuje vzhled čepele - tento vzor je jedinečný pro každý nůž a nelze jej napodobit. Celá čepel je vyleštěna do zrcadlového lesku. Můžete se v něm i vidět!
LAMINACE:
Na samém okraji je vidět výrazná křivka (matný povrch), která se táhne po celé délce čepele. Toto je linie mezi jádrem a 33 měkčími vnějšími vrstvami oceli, které slouží jako dodatečná ochrana jádrové oceli. Takový sendvič z tvrdší jádrové oceli a měkčích vnějších ocelí se nazývá san-mai, neboli plátování. Většina dnešních japonských nožů se vyrábí tímto způsobem.
RUKOJEŤ:
Na tento krásný nůž byla nasazena tradiční japonská (Wa) dřevěná rukojeť. Dle tradice je rukojeť ve tvaru osmiúhelníku z lakovaného dubového dřeva. Padne do rukou levákům i pravákům.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.