Údržba nožů

Jak pečovat o nůž?

  • Základním pravidlem péče o nůž je utřít jej do sucha a používat jej pouze k řezání potravin.

Na co si dát při řezání pozor?

  • Japonský nůž je vhodný pouze pro krájení potravin při pokojové teplotě, nelze s ním krájet mražené produkty a kosti. Důležitý je také výběr prkénka, nejlepší bude dřevěné nebo plastové. Při krájení nožem neotáčejte, protože může dojít k ulomení čepele.
  • Důležitým aspektem je také posouvání krájených výrobku z prkénka, např. do hrnce nebo pánve hřbetem nože, prodloužíte tak životnost a ostrost ostří.

Co je to nerezová ocel?

  • Nerezová ocel je definována jako ocel s obsahem chromu (musí ho obsahovat alespoň 11%). 100% nerezové nože ale neexistují, a při nedostatečné péči mohou rezivět.

Co nedělat?

  • Nejčastěji se dopouštíme několika hříchů: mytí nožů v myčce nádobí, krájení mražených potravin, používání nože jako sekáčku na kosti, krájení na tvrdých površích jako je sklo nebo kámen.

Jak postupovat při reklamaci?

  • Nejjednodušší způsob jak zboží reklamovat, je prostřednictvím zákaznického panelu nebo zasláním e-mailu na adresu:

Co dělat, když se mi nůž naštípne?

  • K odštípnutí nejčastěji dochází při nesprávném používání nebo při mechanickém poškození, např. pádem na podlahu. Nejjednodušším způsobem je využít náš servis.

Jaké jsou běžné příčiny rezavění nožů?

  • Tento problém nejčastěji zasahuje nože z uhlíkové oceli, které nejsou správně udržovány, může ale ohrozit i nože z nerezové oceli. Nejčastějšími příčinami jsou: 
    • mytí nožů v myčce nádobí (na čepeli se mohou objevit malé rezavé skvrny),
    • namáčení nože po dobu několika hodin
    • zanechání kyseliny z citrusových plodů, např. citron nebo pomeranč na čepeli.

Jak nůž skladovat?

  • Existuje několik způsobu uložení nožů, nejbezpečnější jsou: magnetické lišty, blok na nože, chránič na čepel.
Zpět do obchodu